YGS'de başarı için sınavdan önceki 3 hafta yapacağınız çalışma çok önemli
Size en fazla katkı sağlayacak çalışma aslında son günlerde yapacağınız tekrar çalışması ile gerçekleşir. Çünkü bu çalışma size sınava az bir süre kala öğrendiklerinizi hatırlama imkanı sağlayacaktır.
Bu nedenle sınava sayılı gün kalmışken yapacağınız etkin, düzenli, disiplinli bir çalışma sınavda iyi sonuç almanızda önemli olacaktır. Daha önceki tecrübeler, bu dönemi etkin kullanan öğrencilerin sınavda bu çalışmanın meyvelerini aldığını gösteriyor.
Sınava çok az bir süre kala bu söylediğimizi uygulamak bazen çok kolay olamayabiliyor çünkü sene boyunca çalışmak, sınava doğru bir yorgunluk, tedirginlik ve bıkkınlık hissettirebiliyor. Ancak bu noktada, arkadaşlarınız ve ailenizden de destek alarak, moralinizi düşürmeden ve ümitsizliğe kapılmadan eksik olduğunuz konuları çalışıp, bildiğiniz konularında da üzerinden gitmek için kendinizi son bir kere motive etmenizi öneririz. Programlı bir şekilde çalışıp kendinizi çok sıkmadan bu dönemi atlatabilirsiniz.
Konuları yetiştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız size tavsiyemiz, kendi puan türünüzle alakalı konulara öncelik vermeniz.
YGS mi yoksa LYS mi çalışmalıyım?
Mart ayı içinde ağırlıklı olarak YGS'ye yönelik çalışmanızı ancak LYS çalışmalarını da ihmal etmemenizi öneririz. Her iki sınav sonucunun da önemli olduğunu unutmayın.
Daha önceki yıllarda çıkmış ÖSYM sorularını çözmek faydalı mı ?
Daha önceki senelere ait ÖSYM sorularını çözmek, sınav formatına ve sınavda karşınıza çıkabilecek soru tiplerine karşı aşina olmanızı sağlayacaktır. Benzer sorular çözmek, gerçek sınavdaki soruları daha kolay çözmenize yardımcı olacaktır.
Deneme sınavlarında cevapları yetiştiremiyorum. Ne yapmalıyım ?
Deneme sınav sorularını çözerken, süre ile ilgili sorun yaşayanlar kendilerine süre sınırlaması getirerek bu sorunun üstesinden gelebilir. 160 soru için kendinize 160 dakika yerine ilk hafta önce 150 dakika, daha sonra 140 dakika ve 130 dakika vererek denemeler yapabilirsiniz. Başlarda belki zorlansanız da, zamanla çok vakit kaybedeceğiniz soruları hızlı geçmeyi (vakit kalırsa tekrar dönüp bakmak üzere) ve her soru için ne kadar bir süre ayırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Sınava kadar düzenli bir şekilde çalışıp, deneme soruları çözmeniz sınav tecrübenizi ve süreyi iyi kullanma becerinizi arttıracaktır.
Bol şans.
- Boş üniversite kontenjanları
- Enerji sistem mühendisliğini tanıyalım
- YGS'de puan arttırma taktikleri