Eğitici Oyun Kartlarının Faydaları Nelerdir?
Bilindiği üzere çocukların algılarının en açık olduğu, öğretilenleri en hızlı şekilde kavrayıp bilgiye dönüştürdüğü dönem okul öncesi dönemdir. Bu dönemde çocuklar her şeyi sorgulamakta, sorguladıklarını beyinlerinde harmanlamaktadır. Eskiden okul öncesi dönemde çocukları oyalayabilmek için alınan oyuncaklar, günümüzde yerini bilgi amaçlı kullanılacak, eğitici setlere bırakmaktadır.
Bazı çocukların eğitim ile erken tanışması ya da daha pratik bir zekaya sahip olmaları ile günümüz eğitim koşulları da birleşince aileler, çocuklarının eğitimi ile birebir ilgilenmek durumunda kalmaktadırlar. Okul döneminde daha geride kalmamaları ve oyun oynarken eğlenmeleri amaçlanmış olan eğitici oyun kartları ile çocuğunuz hem eğleniyor hem de öğreniyor.
Eğitici oyun kartları içerisinde en çok tercih edilenleri eşleştirme kartlarıdır. Eşleştirme kartlarının amaç ve kazanımları içerisinde konsantrasyon, karşılaştırma ve ayırt etme yetenekleri canlandırılarak, bu yeteneklere göre çocuğunuzun gelişimi desteklenir. Çocuğunuza eşleştirme kartlarıyla nasıl oynanır diye açıkladıktan sonra, onun yeteneğine seyirci kalmanız yetecektir. Her çocuğun algısı farklı olduğundan dolayı, bir defada anlayamaması halinde oyunun kurallarını birkaç defa daha tekrarlamanız gerekebilir.
Eğitici Oyun Kartları Çocukların Gelişimini Destekler
Ayrıca eğitici kartlar ile kendiniz de oyunlar geliştirebilirsiniz. Çocuğunuzun yaşına göre almış olduğunuz eşleştirme kartları kuralları sizi tarafınızdan da geliştirilip değiştirilebilir. Siz aynı zamanda eşleştirmek üzere alınmış renk kartları ile de farklı oyunlar da yaratabilirsiniz. Aynı renkleri bulmasını amaçladığınız renk kartları ile ortamda bulunan aynı renkli nesneleri eşleştirmesini talep edebilir, böylelikle el-göz koordinasyonunun gelişmesini, konsantrasyon ve motivasyonunun bir arada desteklenmesini sağlayabilirsiniz.
Çocuğunuz eğitici oyun kartları sayesinde, gördüğü nesneyi aklında tutarak hafızasında saklayacaktır. Ardından bu nesnenin eşini gördüğünde ise hafızasından geri çağırarak hem beyin jimnastiği yapmış olup algı ve konsantrasyonunun gelişmesini sağlayacaktır.
Çocukların hafızalarının en güçlü olduğu okul öncesi dönemlerde, çocuğunuz hafızasını zorlayarak okula tam anlamı ile hazırlanmış olacaktır. Okula başlayan çocuğunuz daha önce kazandığı bu yetenekler sayesinde okulda zorlanmayacak ve algısı daha açık olacaktır. Kazanmış olduğu konsantrasyon, algı yeteneği, idrak etme kabiliyeti gibi yetkinlikleri okul dönemlerinde verileri algılarken de kullanacaktır.