8. Sınıf TEOG Hakkında
Okul hayatına başladıktan itibaren öğrencilerin bilgi beceri ve tutumlarını değerlendirmek ve ona göre öğrencileri yönlendirmek amacı ile birçok sınav uygulanmaktadır. Bu sınavlar dan bir tanesi de TEOG olup temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi olarak tabir edilir.
TEOG ile öğrenciler değerlendirmeye alınıp değerlendirme sonuçlarına göre liselere yerleştirilirler. 12 adet dersten değerlendirmeye alınan öğrencilerin, birinci dönemde 6, ikinci dönemde 6 olmak üzere bu derslerin dağılımı yapılır. 3 yazılısı olan dersler de 2 sınav ve 2 yazılısı olan dersler de ise 1 ortak sınav yapılmaktadır. Merkezi ortak sınav TEOG’da değerlendirme alınacak dersler, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, T.C, Yabancı Dil, İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi yer almaktadır.
TEOG Sınavına Hazırlanmak İçin Hangi Kaynaklardan Faydalanmalıyım?
TEOG hazırlık kapsamında birçok kaynaktan bilgi edinebilirsiniz. Yayın ismi fark etmeksizin kaynakların içeriklerini takip edebilir ve sizlerin daha kolay anlamanız için hangi metotları içeriyorsa ona uygun bir şekilde kaynak seçimi yapabilirsiniz.
Anladığınız konular da pratikler yapmanız için yaprak testler ve TEOG soru bankaları ile destek alabilirsiniz. Anladığınız ve sizin için verimli geçen her dersten sonra mutlaka bir yaprak test veya TEOG soru bankalarından bir adet test çözmeniz de fayda bulunmaktadır. Ortak sınavlar da başarıyı sağlamanız için en büyük etkenlerden biri pratik şekilde zamanı yöneterek soruları çözmenizdir. Eğer geçerli zaman diliminde tüm soruları çözmeyi başarıyor iseniz bu o konu ile ilgili sizlerin başarılı sağladığını kanıtlar.
Konu anlatımlı kitaplar da bir konu ile ilgili gerekli bilgiyi, donanımı edinmiş iseniz TEOG test kitabı aracılığı ile anladığınız konu için bir adet test çözmelisiniz. Daha sonra o konu ile ilgili üniteyi bitirmiş iseniz test kitaplarındaki ünite genel sorularını da mutlaka çözmelisiniz.
TEOG Sınavına Hazırlanırken Motivasyonum Nasıl Olmalı?
TEOG, bir yıl gibi uzun zamana yayılmış genel bilgileri kapsayan bir sınav sistemi olduğu için motivasyon oranınızı yüksek tutmalısınız. Motivasyonunuzu da yüksek tutmanın yolu zamanınızı en iyi şekilde kullanmaktır. 8. Sınıfın başından itibaren konularınızı öğrenmek için zaman dilimlerine ayırır iseniz yıl sonunda tüm konuları tamamlamış ise başarıya erken ulaşmış olursunuz.