Eğitim Modeli
En büyük farkımız, uyguladığımız "kişiye özgü öğretim modeli" ve "farklı öğrenme ortamları" ile öğrencilerimizin içlerindeki cevheri keşfetmek; ve çok yönlü eğitim vererek onları hayata hazırlamak.
BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ
“Kişiye Özgü Öğretim Modeli” Nasıl öğreniyorsanız, öyle öğretiyoruz.
Bahçeşehir Koleji’nde 2007 - 2008 öğretim yılından itibaren başarıyla uygulanmakta olan "Kişiye Özgü Öğretim Modeli” üç adımdan oluşur:
Her bireyin kendine özgü bir öğrenme stili vardır. Öğrenme stilleri; kişinin yeni ve zor bilgiyi öğrenmeye hazırlanırken, öğrenirken ve hatırlarken farklı ve kendisine özgü yollar kullanmasıdır. Bir öğrenme stili bir diğerinden iyi veya kötü değildir. Herkes yaşamı boyunca tüm stilleri kullanmakta ancak bir tanesini daha fazla tercih etmektedir.
Bütün çocuklara uyan bir öğrenme stili yoktur. Herkesin en iyi öğrendiği yolu bulup o yolu açmak gerekmektedir. Öğrenciler kendi öğrenme stilleri hakkında bilgi sahibi oldukça öğrenmeye ilgileri artar. Kişilerin stilleri ile uyumlu ortam, kaynak ve yaklaşım gösterildiğinde öğrenciler daha başarılı olurlar.
Kişiye Özgü Öğretim Modeli, öğrencilerin öğrenme biçimlerdeki bireysel farklılıkları belirlemeyi ve bu farklılıkları baz alarak öğretim sürecini planlamayı hedeflemektedir. Kişilerin öğrenme tarzları, onların parmak izleri kadar özeldir. Bu öğrenme tarzları ne kadar iyi bilinirse, öğrencilerin başarılı bir öğrenim tecrübesi kazanmasına o kadar yardım edebiliriz.
Bahçeşehir Kolejleri'nde farklı yaş grupları için Yaratıcı Öğrenme Merkezi Direktörü Barbara Prashnig tarafından geliştirilen Kişisel Öğrenme Stili Testleri uygulanır. Kişisel Öğrenme Stili Testi, öğrencinin hangi ortamlarda, ne şekilde çalışmasının daha verimli olabileceği konusunda öğrenci ve veliyi bilgilendirmek üzere oluşturulmuştur.
Günümüzde ölçme ve değerlendirme, öğrencilerin sadece ne kadar bildiğini görmek ve öğrencileri bildikleri oranda sıralamak amacıyla değil; öğrenmeyi zorlaştıran noktaları teşhis etmek amacıyla da kullanılmaktadır.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları tarafından geliştirilen Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi (AKORD), Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kikumi Tatsuoka'nın tanıya dayalı ölçme modelleri alanındaki çalışmasına dayanan bir tanı testi modelidir. AKORD, öğrencilerin öğrenim süreçlerinde içine düştükleri kavram eksikliği ya da yanılgılarının teşhisine ve buna bağlı olarak bu öğrenme güçlüklerinin tedavisine yönelik, web tabanlı bir sistemdir.
9 akademisyen, 442 öğretmenin görev aldığı ve üç yıl süren bu çalışmada bütün müfredatın gen haritasını çıkartılmıştır. Bu Kavram Hiyerarşisi Haritaları, Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi adı verilen uygulamada öğrencilerin hangi soruyu neden yapamadığını tespit etmek için kullanılmaktadır.
Hazırlanan tanı sınavlarında öğrencilerin hangi soruyu neden yapamadıklarını ortaya koyarak, bir anlamda öğrencinin röntgenini çekerler. Klasik test modellerinde ise öğrencinin sadece kaç soruya doğru ya da yanlış cevap verdiğine bakılır. AKORD modeli, öğrencinin ne kadar bildiğinin ötesinde, neleri bildiğini ve neleri bilmediğini teşhis eder. Geri bildirim verir ve çözüm yöntemleri konusunda öğrenme aktivitelerine yön kazandırır. AKORD sayesinde, hem öğrenciler hem de öğretmenler daha az zamanda daha çok bilgiyi daha hızlı, doğru ve kalıcı şekilde edinirler. AKORD Sistemi, 4. sınıftan lise son sınıfa kadar uygulanır.
Elektronik Öğrenme (Bahçeşehir TV)... İnternet üzerinden yayın yapan bir eğitim - öğretim kanalıdır. Öğrenci, zamandan ve mekandan bağımsız olarak, konuları tekrar edebilir ve pekiştirebilir. Öğrencilere verilen kullanıcı adı ve şifreyle, Bahçeşehir Koleji öğrencileri www.bahcesehir.tv adresinden, konu anlatım videolarına erişirler. Öğrenme eksikliğinin olduğu konularla ilgili videoları izleyip o konulara ait testleri çözerler.
Hiç şüphesiz bu bilgiler, öğrencilerin inanç ve kültür dünyalarına genişlik kazandıracak ve başka dinden olan insanlara karşı daha hoşgörülü ve anlayışlı davranmalarını sağlayacaktır.
Akademik Değerlendirme Sınavı ve Rehberlik Tanıma Çalışması, randevu alınarak yapılır.
5., 6., 7. ve 8. sınıflara Akademik Değerlendirme Sınavı sonuçlarına göre belirli oranlarda burs verilir.
YORUMLARINIZI BEKLIYORUZ
İncelediğiniz okul hakkında herhangi bir görüşünüz varsa, lütfen paylaşınız... Yorumunuz diğer veliler için değerlidir.